top of page

Marta Tapia. L'artista darrera @arteconeme


Marta Tapia, il·lustradora d'@arteconm

La Marta és l'artista darrera el pseudònim Arte con M. Una noia alegre, plena d'ironia i humor, així com també de tendresa i amor.

Sempre riallera i somrient, no té males paraules per ningú. Gaudeix amb la seva feina, la seva passió i les seves grans il·lusions: els seus animals. Animal friendly de cap a peus, irradia felicitat per allà on passa. Amb 18.4K seguidors a Instagram, i amb un potencial de creixement ara mateix imparable, la Marta ens va fer el cartell del SomFesta 2018. Voleu conèixer-la una mica millor?


Marta, defineix-te amb 3 paraules.

Exigent, expressiva i tossuda.


Explica’ns quina ha estat la teva trajectòria artística.

Com la meva mare sempre diu “Vaig néixer amb un llapis a la mà”. I de fet és bastant cert, perquè fins on jo recordo, el meu entreteniment sempre ha estat dibuixar. En comptes de voler joguines, jo demanava colors per pintar.

Tothom sempre em pregunta on he après a dibuixar i la veritat és que mai m’he apuntat a classes de d’art, sempre he sigut autodidacta (fins a dia d’avui!).

Va anar passant el temps i vaig decidir obrir-me el compte d’Instagram que tinc ara i penjar allà les meves il·lustracions. La cosa va anar evolucionant fins que vaig decidir que volia fer il·lustracions digitals. I així vaig començar a fer vinyetes humorístiques (i el cartell de la colla Garnatxa, és clar).Arte con M

Quines són les teves influències a l’hora de crear?

He tingut vàries influències al llarg de la meva trajectòria, com és normal, i totes amb estils diferents; però el que em va impulsar sobretot, a fer el que faig ara, va ser la Raquel Córcoles (il·lustradora y autora del personatge @modernadepueblo). Des que la vaig descobrir, sempre m’ha fascinat l’humor irònic i quotidià que és capaç de plasmar en un sol dibuix i a través del qual he après moltíssimes coses.


Explica’ns com ha estat el procés creatiu del pòster pel SomFesta 2018.

Doncs la veritat és que quan em vaig posar a pensar en el pòster de SomFesta creia que no me’n sortiria, ja que mai havia fet un projecte d’aquest tipus. Com que la temàtica de la festa era el crit de “Muntarem la granja”, senzillament em vaig posar a buscar elements que poguessin aparèixer en una granja. I què més característic d’una granja que una vaca? I ja estava, d’aquí només vaig tardar uns segons en elaborar la idea de munyir i posar el contingut a una gerra de cervesa com si fos un sortidor. Al acabar vaig quedar molt satisfeta amb el resultat final (cosa que em sol costar!).


Què creus que ha de transmetre una il·lustració?

Doncs a dia d’avui, crec que sobretot, una il·lustració ha de tenir molta veritat, que plasmi allò que ens passa a tots però que no ens atrevim o no volem dir. Per suposat, també trobo imprescindible que contingui humor, i de vegades, humor absurd, perquè no?


Arte con M. Rihanna

Quin dels teus treballs t’agrada especialment? Per què?

De tots els dibuixos que he fet, el que més m’agrada i al que li vaig dedicar molt d’esforç, és el retrat de la Rihanna, tot i que ja no té res a veure amb les il·lustracions que faig actualment.

Algun projecte entre mans que ens puguis desvetllar?

Bé, no sé si puc donar gaire informació perquè encara està molt i molt recent, però estic tenint contacte amb una editorial de Barcelona per treballar junts. I fins aquí puc llegir.


Què t’agrada fer quan no treballes?

Doncs el que més m’agrada fer fora de la feina, sorprenentment, no es dibuixar, sinó passar temps amb els meus gossos (en tinc uns quants). Sóc gran amant dels animals, i algunes de les meves il·lustracions ho reflecteixen.


Un color

Blau cel.


Un material

Argila.


Una forma

El rombo.


Una carrossa Garnatxa

Carcamal de Carcamals.


Moltes gràcies Marta! Ara que et coneixem millor et seguirem de prop. Gràcies per fer-nos un cartell tan súper-ideal per la nostra primera SomFesta i molta sort amb els teus projectes. No t'aturis!


Categories
Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
Segueix-nos
  • Facebook - Colla Garnatxa
  • Instagram - Colla Garnatxa
  • YouTube - Colla Garnatxa
  • Spotify - Colla Garnatxa
bottom of page