top of page

Marta Baserba, sempre al costat de les entitats del poble.


Marta Baserba

La Marta és regidora de Joventut i Infància a l'Ajuntament de Palafrugell. Propera i participativa, sempre està al costat de les entitats del poble. Sempre va atrafegada i té poc temps lliure, però no ha dubtat ni un moment en dedicar-nos uns minuts. Teniu curiositat per saber què a respòs a les 15 preguntes de la Garnatxa? Comencem...


Marta, defineix-te amb 3 paraules.

Curiosa, responsable i diuen que tossuda.


Alguna vegada has participat al Carroussel Costa Brava?

Vaig sortir 5 anys amb la Colla Karkases.


De les activitats que es fan durant les Festes de Primavera, quina destacaries?

Les activitats tradicionals com la fanguejada i la fireta són els meus primers records de les Festes de Primavera, i sense cap mena de dubte el Carroussel és l'estrella de les Festes de Primavera.


Com has viscut el carroussel d’enguany com a regidora?

Les Festes de Primavera van ser el primer acte que vaig viure com a regidora el 2015. Tant el Carroussel, com a acte concret, com les Festes de Primavera en general, les visc molt intensament i amb molta pressió a sobre. És molta la gent que hi posa tot el seu esforç per tirar-les endavant i des de l’ajuntament no us podem decebre.


Què aporten les Festes de Primavera a Palafrugell?

Són les nostres festes, són un símbol d’identitat que ens distingeix dels altres pobles. Són unes festes fetes pel poble i per a la gent del poble.


Què us arriba des de la joventut sobre les Festes de Primavera? Quina és la opinió dels i les joves al respecte d’aquesta festa?

Procurem que la programació de les festes inclogui les diferents franges d’edat i aquest any incorporava novetats pensades pel públic jove com el Tobogan aquàtic nocturn o el Tomorrow Carroussel Festival que van tenir molta acceptació. Penso que els joves tenen moltíssimes ofertes d’oci al llarg de l’any però que les Festes de Primavera les han viscut des de petits i hi seguiran participant.


Quin tipus d’activitat creus que els hi falta per ser més complertes? Què us demanen?

Les Festes de Primavera han de recuperar part de l’esperit original. Hem de seguir treballant per poder oferir activitats populars per totes les edats. Si algú té propostes o ganes de fer alguna activitat estem oberts a incorporar-les a la programació.


Marta Baserba. Garnatxa Night Show 2017

Com podríem ajudar, els carrossaires, a aconseguir-ho?

Els carrossaires enguany heu participat en moltes de les activitats de Festes de Primavera i això que no són uns dies tranquils per vosaltres. Crec que el que ens hem d’assegurar és la pervivència del Carroussel i anar incorporant gent jove que segueixi amb la tradició. Valoro molt positivament que els Trompats i vosaltres us hàgiu incorporat a les reunions del Consell Municipal d’Entitats Juvenils amb ganes de fer activitats que vagin més enllà del carroussel.


Des de l’ajuntament teniu prevista alguna acció per engrescar el jovent a fer carrosses?

S’ha parlat diverses vegades de fer una Escola de Carrossaires però no s’ha acabat de trobar la fòrmula perquè funcioni, hi seguirem treballant. Els tallers infantils de carrossaires que feu des de l’Associació de Carrossaires a la biblioteca són una bona oportunitat per il·lusionar els més petits.


Alguna novetat per les Festes de Primavera 2018 que ens puguis desvetllar?

Encara que no està feta la programació, s’ha d’acabar de valorar la de l’any passat i complementar-la. El que si us puc dir, és que hem augmentat el pressupost perquè apostem per les Festes de Primavera.


Què t’agrada fer quan no treballes?

Tinc poc temps lliure i no sóc gaire original, el dedico a la família, els amics i a mirar sèries. També m’agrada molt la fotografia i fer pastissos.


Un color

Tots


Un material

La fusta


Una forma

La rodona


Una carrossa Garnatxa

Només una?


Marta, ara ja et coneixem una mica més. Estem molt agraïts i agraïdes per la teva implicació i la teva participació! Persones com tu feu grans les entitats del poble. Molta sort i endavant!

Categories
Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
Segueix-nos
  • Facebook - Colla Garnatxa
  • Instagram - Colla Garnatxa
  • YouTube - Colla Garnatxa
  • Spotify - Colla Garnatxa
bottom of page