top of page

Comunicat oficial

Palafrugell, 23 de maig de 2018Estimats palafrugellencs, estimades palafrugellenques,


Aquest any la Colla Garnatxa ha treballat de valent. Vam iniciar la temporada amb un projecte engrescador, arriscat i que requeria de molts recursos materials i humans. Ens hi hem deixat la pell.

Estem contents i contentes de saber que les altres colles també han treballat dur. Aquest ha sigut un dels anys amb més nivell i més igualtat entre les colles del poble, fent gran el Carroussel Costa Brava, el Carnaval de Carnavals. La implicació, la dedicació i les brillants idees de les colles de la vila fan d’aquesta una festa única i inimitable.


Ahir dia 22 de maig de 2018 es van fer públiques les puntuacions del Carroussel.

Si bé es va explicar en directe durant l’entrega de premis, fins avui no hem sigut realment conscients del que significaven aquelles paraules.

La Colla Garnatxa i la Colla EKSI!! vam empatar en tots els aspectes puntuables. Això vol dir que tenim els mateixos punts de Vestuari, de Comparsa i de Carrossa. La feina de les dues colles ha agradat al jurat a parts iguals.

Entenem la dura feina del jurat per resoldre aquesta situació. Ens posem a la seva pell i veiem que és quelcom complicat. És difícil acontentar a totes les parts.


Tot i això, estem profundament disgustats per la decisió presa. Estem decebuts per com es va decidir resoldre aquesta complicada situació i la repercussió econòmica que això té per la colla. Tot i haver obtingut la mateixa puntuació en tots els aspectes puntuables, el jurat va decidir no atorgar-nos cap dels accèssits que també mereixíem.

Podem arribar a entendre que el vot secret podia ser una bona opció per decidir quina era la millor carrossa de les dues, però no el greuge econòmic que s’infligeix amb la repartició dels accèssits.

Aquesta opció de repartiment implica un perjudici econòmic respecte dels primers d’uns 1.000€, fet deixa la colla en una situació vulnerable per fer front al projecte de l’any vinent.

Mantenir l’alt nivell del Carroussel Costa Brava, el Carnaval de Carnavals, implica una despesa que podria ser difícil d’assumir en els propers projectes. Ens preocupa la pèrdua de qualitat de la nostra carrossa per aquesta injusta situació.


Finalment, tot i haver obtingut la mateixa puntuació que el primer guardonat en el present Carroussel Costa Brava, això ha suposat el pitjor resultat de la Colla Garnatxa dels últims 10 anys. Quelcom surrealista tenint en compte que teníem els mateixos punts que qui va guanyar el primer premi de Carrossa, els accèssits a Millor Comparsa i Millor Vestuari i el Premi honorífic Carnaval de Carnavals.

Ningú es va plantejar fer un 1r premi ex aequo, com ja s’havia fet anteriorment? Fins i tot els accèssits s’haurien d’haver repartit així, ex aequo merito. Si aquesta proposta va sortir sobre la taula, per què es va descartar? Com es va arribar a la conclusió que fer guanyadors de tot a uns i relegar a una segona posició sense cap accèssit els altres era allò més just per una colla que havia obtingut la mateixa puntuació en tot? Un seguit de dubtes que ja no podrem resoldre...

Quina llàstima sortir amb aquest mal sabor de boca del millor carnaval del món.Colla Garnatxa

#mésqueunacolla

Categories
Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
Segueix-nos
  • Facebook - Colla Garnatxa
  • Instagram - Colla Garnatxa
  • YouTube - Colla Garnatxa
  • Spotify - Colla Garnatxa
bottom of page